Nyhed

Euro-frie nabolande sænkede renten, da Danmark hævede den


Den danske nationalbanks tidligere hævelse af renten og det udvidede danske rentespænd vækker bekymring ikke mindst blandt mange danske boligejere. Selvom nationalbanken siden har sænket renten igen, så har statsminister Anders Fogh Rasmussen – der skal redegøre for situationen onsdag på Folketingets talerstol - brugt rentestigningen og den globale finanskrise til at tale for afskaffelse af den danske euro-undtagelse og lægge pres på ikke mindst SF.

- Det er grov og vildledende manipulation. Rentestigningen er ikke en konsekvens af, at vi står udenfor euroen. Så skulle renten også være hævet i vores nordiske nabolande Sverige og Norge, som også er udenfor euro-land. Her har de tværtimod sænket renten, da Danmark hævede den, udtaler Ditte Staun, talsperson og spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU.

Den offentlige debat om en eventuel snarlig folkeafstemning var på dagsordenen, da Folkebevægelsen mod EUs nyvalgte forretningsudvalg holdt sit første i weekenden i Vejle. I en udtalelse fra mødet siger forretningsudvalget bl.a.:

- I Folkebevægelsen mod EU mener vi ikke, der er grund til at stemme om euroen. De danske vælgere har – lige som de svenske – sagt nej tak. Men Folkebevægelsen frygter ikke en afstemning. Kommer den kaster vi os helhjertet ind i kampen for at bevare den danske krone. Vi har tillid til, at de danske vælgere stemmen nej til euroen, hver gang!


Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 25 60 62 33 / e-mail: ditte@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / e-mail: ib@folkebevaegelsen.dk

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside – www.folkebevaegelsen.dk


Udtalelse fra Folkebevægelsen mod EUs forretningsudvalg i Vejle den 8. november 2008:

Nej til euroen, hver gang!

Folkebevægelsen mod EU bliver ikke tilhængere af euroen, heller ikke selvom finanskrisen raser. Vores modstand mod euroen er først og fremmest politisk – vi er imod at afgive retten til at føre en selvstændig penge- og finanspolitik, og vi er imod den øgede EU-integration der følger med, hvis vi siger ja til at blive en del af Euroland.

Noget helt andet er, at der i den nuværende situation ikke høres økonomisk rationelle argumenter for at opgive kronen. I stedet er vi vidne til at tilhængerne forsøger at forplumre debatten, og udnytte krisen til at score billige point til euroen.

I Folkebevægelsen mod EU mener vi ikke, der er grund til at stemme om euroen. De danske vælgere har – lige som de svenske – sagt nej tak. Men Folkebevægelsen frygter ikke en afstemning. Kommer den kaster vi os helhjertet ind i kampen for at bevare den danske krone. Vi har tillid til, at de danske vælgere stemmen nej til euroen, hver gang!