Nyhed

Forvrøvlet skræmmekampagne for euroen


Direktør for Dansk Erhverv Kim Munch Lendal er begejstret for en ny meningsmåling foretaget af Danske Bank, som viser et flertal for euroen på 44 pct., som 37,8 pct. vil stemme nej til. I følge Kim Munch Lendal koster euro-undtagelsen det danske samfund milliardomkostninger.

- Det er beklageligt, at direktøren for Dansk Erhverv lader sig spænde for statsministerens useriøse skræmmekampagne. I hans position er der ingen tvivl om, at han taler mod bedre vidende. OECDs opgørelser har år efter år vist, at landene udenfor euro-området generelt har mere vækst og bedre økonomi. Beskæftigelsen har været bedre. Adskillige økonomiske eksperter og fagfolk i finansverdenen erkender, at der ikke er nogen økonomisk fordel for danskerne i euroen. Og omstillingen til euro alene vil koste samfundet meget store beløb, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

- Når regeringen hæmningsløst slår plat på den globale finanskrise og groft manipulerer med især bekymrede husejere, så er det ikke overraskende, at tilslutningen til euroen stiger lidt. I takt med at det går op for folk, at der er recession i euroland, vil tilslutningen til euroen uden tvivl falde igen.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 25 60 62 33 / e-mail: ditte@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / e-mail:ib@folkebevaegelsen.dk

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside – www.folkebevaegelsen.dk