Nyhed

Sæt handling bag kritiske ord om EUs toldmure, Bendt!

Bendt Bendtsen vender sig imod EUs toldmure - som f.eks. straftolden på sko fra Vietnam og Kina. Foto: Sugermelon.com

”Det er bedre at gribe globaliseringens muligheder frem for at gemme sig bag høje toldmure af frygt for at blive løbet over ende. Den stigende tendens til protektionisme i EU er beklagelig”, skriver den konservative spidskandidat ved valget til EU-parlamentet Bendt Bendtsen i dag dagspressen.

- Det glæder os, at du fortsat udtrykker modstand mod EUs toldmure, sådan du gjorde det som økonomi- og erhvervsminister, Bendt, udtaler Ditte Staun, som er en af de tre spidskandidater for Folkebevægelsen mod EU.

- Den gang satte du handling bag de kritiske ord, da du stemte imod toldmurene på møderne i Bruxelles. Og vi foreslog dig at overveje, en dansk undtagelse fra EUs toldunion. Gibraltar er en del af EU, men har alligevel sådan en undtagelse. Det vil gavne både de danske forbrugere og befolkningerne i de lande, som rammes af toldmurene. Og det vil sende et klart signal såvel internt i EU som overfor resten af verden. Gå med i et fælles initiativ for en sådan undtagelse, Bendt. Og lad os bruge situationen efter det irske nej til Lissabon til at sætte fjernelse af toldunionen fra traktaten på seriøst på dagsordenen, lyder den klare opfordring fra Ditte Staun.

Læs Bendt Bendtsen debatindlæg - klik her!

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:

Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 25 60 62 33 / e-mail: ditte@folkebevaegelsen.dk

Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / e-mail:ib@folkebevaegelsen.dk

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside – www.folkebevaegelsen.dk